Workshop – Somatics for ryttere

Du inviteres til en avslappende og herlig kveld med indre og ytre velvære for kropp og sjel med Somatics og SPA.

Denne kvelden vil du få en innføring i hva Somatics er og hva du som rir kan gjøre for deg selv når musklene stiver eller blir slitne og vonde, enten du rir på hobbybasis eller for konkurranse. Som rytter bruker du mye tid i salen og spenner kroppen for å holde balansen, sitte optimalt, ri på en riktig og hensiktsmessig måte, ha god kontakt med dyret og få det hele til å virke lett og uanstrengt. I tillegg til trening på hesteryggen har du kanskje tungt arbeid i stallen som røyner kroppen.

Somatics for ryttereEtter lengre tid med samme bevegelser, belastning og treningsmåte begynner kroppen vår sakte å formes etter aktiviteten vi gjør. Det vil si at muskulaturen aktiveres på samme måte hver gang du gjør de samme tingene. Over tid fører det til at disse musklene spennes mer og mer og kan bidra til en endret holdning i kroppen og som etter hvert kan gå over til kronisk stivhet i musklene samt smerte.

Du er sikkert kjent med at når hesten får stive muskler og at når hestekroppen er anspent, stiv og sliten, vil ikke hesten kunne gjøre de samme tingene, gå eller løpe så fort og fritt som før. Når musklene har vært stramme over tid utvikler kanskje dyret betennelser, og ro og hvile er til det beste alternativet for hesten i en periode. Slik er det med oss mennesker også.

Som rytter vil du kanskje ha plager med rygg, nakke, skuldre og/eller hofter. Mange ryttere har også falt av hesten og dette kan føre til større eller mindre skader/traumer på kroppen, og som over tid kan forverres eller føre til stivhet. Kanskje går du gjennom perioder med stress og dette kan føre til ekstra muskelspenninger som kommer på toppen av annen belastning og eventuelle skader. Det kan bety større utfordringer på hesteryggen eller for å komme opp på hesten og ridningen tar kanskje mer energi eller det blir vanskeligere å opprettholde og utføre treningen slik du ønsker.

Somatics kan hjelpe deg til å frigjøre muskelspenninger og stivhet. Det er mye du selv kan gjøre for å bevare en god og naturlig holdning, smidig og mobil kropp, som er smertefri og som det er godt å være i.

Hvordan virker Somatics?

Somatics går direkte inn mot hjernen som styrer muskelsystemet vårt og dermed også våre bevegelser – og er et hjerne/muskel samarbeid som hjelper deg å få kontroll over kroppen din slik at muskelfunksjonen blir bedre. Med muskler som fungerer optimalt og med kontroll over kroppen kan du ha mer å gi på hesteryggen, sitte mer avslappet og unngå kronisk stive og vonde muskler. Frihet i kroppen er frihet på hesteryggen. Dette vil også komme dyret til gode. En avslappet og balansert rytter kommuniserer tydeligere med dyret enn en som sitter anspent og kanskje skjevt på hesteryggen.

Denne kvelden vil du lære avslappende, gode og konkrete øvelser som kan hjelpe deg til mer kontroll over kroppen din, muskler som slapper og som kan gi større frihet i bekken og rygg. Du vil få en kort innføring i hvordan belastning, skader og stress gjør kroppen stiv og anspent og hva som fører til eventuelle «vondter».
Når du lærer hva du selv kan gjøre for din kropp, kan du effektivt og skånsomt endre på de prosessene som har ført til at kroppen stivner. Du vil kanskje oppleve at det er lettere å ri når du er mer bevisst hvordan du sitter, når du er friere i bekkenet og når du sitter mer uanstrengt og optimalt i salen.

Somatics er skånsomt, effektivt og enkelt å gjøre og kan oppleves som et spa for kropp og sinn.

En YouTube video som kan være interessant å ta en titt på – her ser du flere ryttere som forteller hvordan Somatics har endret livet på hesteryggen. Athletes – Equestrians – Somatics on the move.

 

Dato: Onsdag 29 mars 2017 Sted: Biologisk Hudpleie’s lokaler, Gjesdalveien 38 – Sandnes
Pris: 500,- pr pers
Kl: 17.30-19.30
Det er begrenset med plasser så første mann til mølla prinsippet. Ved stor pågang er det mulig det blir arrangert flere rytter workshops. Bindende påmelding innen 8 mars.

←Tilbake til Kurs og Workshop