Somatics for smertefrie skuldre og nakke

Lær hvordan du kan forbedre muskelfunksjonen og frigi spenninger og smerte i muskulaturen rundt rygg, nakke og skuldre.

I denne Workshoppen lærer du helt konkrete øvelser og hva du selv kan gjøre for å redusere spenninger og stivhet i rygg, nakke og skuldre. Muskler som slapper av gir kroppen større frihet og smidigere bevegelse, samt det bidrar til at smerte dempes eller forsvinner helt. Somatics er en skånsom og effektiv metode som fungerer like godt som rehabilitering som forebygging og reversering av muskelplager. Somatics er et utmerket supplement til annen trening og kan med fordel benyttes som oppvarming før trening eller etter trening som erstatning for stretching.

Styrketrening er en vanlig tilnærming som opptrening eller rehabilitering ved kroniske muskelplager f.eks etter skade, perioder med smerte, sykdom og for å bygge muskelmasse. Men sterke muskler i seg selv er ofte ikke nok når musklene rundt leddene er stramme, slitne og ikke fungerer skikkelig. For å ha fullt utbytte av sterkere muskler bør du også ha optimal muskelfunksjon og kontroll. Somatics forbedrer og endrer selve muskelfunksjonen din or reduserer muskelspenninger – noe du gjør ved å jobbe på en måte som involverer hjernen bevisst.

Somatics er en kombinasjon av skånsom muskeltrening og hjernetrim. Denne kombinasjonen resetter/omprogrammerer hjernens styring av muskler og bevegelse. Når muskelfunksjonen bedres vil du ha enda større utbytte av styrketrening – da muskler som slapper av har et mye større potensiale enn en stram og sliten muskel. Faren for skader er også mindre når kroppens muskler er under kontroll og fungerer optimalt.

Når stramme muskler slapper av; endres holdningen, stivhet reduseres, smertene dempes eller forsvinner helt, kroppen blir smidigere og enda mer mobil. Med andre ord blir kroppen friere.

I løpet av workshoppen vil du lære:

  • Hvordan stress setter seg i kroppen og hva du selv kan gjøre for å reversere spenningeneKonkrete og effektive øvelser som frigjør spenninger og stivhet i nakke, skuldre og hele ryggsøylen.
  • Øvelser som kan benyttes før eller etter trening
  • Øvelser som bidrar til større fleksibilitet og forbedrer muskelfunksjon og muskelkontroll
  • Bonusen: du aktiverer den delen av nervesystemet (parasympatikus) som får deg inn avslappet tilstand – dette reduserer stress og bidrar til velvære på alle plan.Workshoppen er nyttig for deg som sliter med smerter eller spenninger i rygg, nakke og skuldre, plages med stress/spenningshodepine, ved rehabilitering etter skader, operasjon eller sykdom, som sitter mye foran pc eller lett pådrar deg belastningsskader i disse områdene på trening. Det er også høyst aktuelt for helsearbeidere og idrettsutøvere.

 

← Tilbake til Kurs og Workshop

Som første i Norge tilbyr Sol Somatics både behandlinger, kurs og utdanning i Somatics.

© 2017 Sol Somatics.

FOLLOW US

CONTACT US

+47 934 78 198
sol@solsomatics.no

Solakrossvegen 8
4050 Sola
Norway