Somatics for rygg, hofter, knær og bein

Denne workshoppen lærer deg konkrete øvelser som selvhjelp til å redusere/eliminere smerte og kronisk stramme muskler i rygg, hofter, knær og føtter.

Kronisk stramme muskler kan være svært smertefulle. Spente hofter og muskler i beina presser på leddene, noe som kan skape ubalanse i bevegelsesmønsteret ditt og føre til endret og begrenset gange, løpeteknikk eller bevegelse. Over tid vil dette kunne gi betennelser og ramme strukturen i hofter og knær. Stramme muskler rundt hofteleddet kan også forårsake rotasjon av føttene – utover eller innover.

Workshoppen adresserer også stramme muskler på kroppens bakside og utside som igjen vil påvirker hofter og bein. En stram side av kroppen er typisk årsak til at man har en fot som er kortere enn den andre.

Øvelsene du lærer i løpet av kurset er ikke stretching eller styrke, men bevisst og sakte kontraksjon av musklene vi arbeider med for så sakte og bevisst gå ut av kontraksjonen. Dette gir deg bedre kontroll over og mer kontakt med musklene dine. Ved egen trening kan du holde prosessen ved like slik at du unngår mer skade i fremtiden.

Somatics øvelser er skånsomme og rolige og er ikke smertefulle å gjøre. Jo mer bevisst du er på det du gjør jo større effekt kan du oppnå. Somatics kan endre nervesystemet på en slik måte at muskelspenningene reduseres og muskulaturen slapper av og kommer i balanse. Dette skjer fordi du under hele programmet sender «feedback» til hjernen som styrer muskelsystemet ditt. Det er ikke sikkert du opplever å “gjøre” særlig mye under timen, men når du reiser deg opp og begynner å gå, vil du kunne føle og oppleve en vesentlig forskjell. Ved å gjøre øvelsene jevnlig opprettholder du prosessen kroppen er i og kan på den måten redusere/eliminere smerte og oppnå friere bevegelse.

Å ta grep om egen helse gir raskere progresjon og vedlikeholder prosessen. Bruk øvelsene som oppvarming eller i stedet for uttøyning etter trening.

Workshoppen passer for alle som sliter med ryggen, har stive og vonde hofter og bein eller plages med plantar fascitt. Hofteopererte vil også ha utbytte av kurset.

Som første i Norge tilbyr Sol Somatics både behandlinger, kurs og utdanning i Somatics.

© 2017 Sol Somatics.

FOLLOW US

CONTACT US

+47 934 78 198
sol@solsomatics.no

Solakrossvegen 8
4050 Sola
Norway