Somatics på job

Lær hva du selv kan gjøre for å forbedre muskelfunksjonen, redusere stress og frigi spenninger og vondt i f.eks rygg, nakke og skuldre.

I Somatics timene vil du lære helt konkrete øvelser og hva du selv kan gjøre for å redusere spenninger og stivhet i rygg, nakke, skuldre, hofter og bein. Muskler som slapper av vil gjøre kroppen mer bevegelig, redusere stress samt bidra til at smerte og stivhet i musklene lindres eller forsvinner helt.

Har du opplevd at stress drar skuldrene dine opp mot ørene eller at ryggen strammes slik at den føles stiv og vond? Visste du at ensidig arbeid, sitting og langvarig stress kan føre til kronisk stramme muskler og at spente muskler er årsaken til de fleste muskel og leddplager?

Somatics er en skånsom og virkningsfull metode som fungerer like godt til rehabilitering som til forebygging og reversering av muskelplager. Somatics er et godt supplement til annen trening og kan med fordel benyttes som oppvarming før trening eller som erstatning for stretching etter styrketrening, løping eller sykling. Somatics er ment som egentrening kan med fordel benyttes på jobb for å nullstive og justere stive og vonde muskler.

Styrketrening er en vanlig tilnærming som opptrening eller rehabilitering ved kroniske muskelplager f.eks etter skade, perioder med stress, smerte, sykdom og for å forebygge skader. Men, sterke muskler i seg selv er ofte ikke nok når musklene rundt leddene er stramme, slitne og ikke fungerer skikkelig. Somatics forbedrer og endrer selve muskelfunksjonen din og reduserer muskelspenninger slik at leddene også får bedre bevegelighet. Dette kan du gjøre helt selv, til og med på kontorstolen.

Somatics er en kombinasjon av skånsom muskeltrening og hjernetrim. Denne kombinasjonen resetter hjernens styring av muskler og bevegelse. Når stramme muskler slapper av; endres holdningen, stivhet reduseres, smerter lindres eller forsvinner helt, kroppen blir mykere, rettere og enda mer mobil. Med andre ord blir kroppen friere. 

I løpet av disse timene vil du lære om årsaker til vonde muskler og stivhet i kroppen, hva du selv kan gjøre for å reversere dette, og, kanskje den største bonusen av alt, erfare mer bevegelighet i kroppen, mindre smerte og en følelse av ro og velvære i kropp og sinn. 

Bevegelsene du lærer er effektive, skånsomme, rolige og smertefrie – dette kan alle gjøre. Øvelsene passer for alle. 

Kursinnhold:

  • Hvordan stress setter seg i kroppen og hva du selv kan gjøre for å reversere stress og muskelspenninger
  • Konkrete og effektive øvelser som frigjør stramme muskler og stivhet i nakke, skuldre, hofter, bein, samt hele ryggsøylen.
  • Øvelser som kan benyttes før eller etter trening eller som egenomsorg/trening
  • Øvelser som bidrar til større fleksibilitet og forbedrer muskelfunksjon og muskelkontroll
  • Bonus: du aktiverer nervesystemet (parasympatikus) som får deg inn avslappet tilstand. Dette kan redusere stress og bidra til velvære i kroppen.

Treningen er nyttig for deg som sliter med smerter, stivhet eller spenninger i rygg, nakke, skuldre, hofter eller bein, som opplever at stress preger hverdagen, som plages med spenningshodepine, som er under rehabilitering etter skader, sliter med dårlig søvn, som har vært sykemeldt, som sitter mye foran pc og for deg som sliter med såkalt musearm, skuldersmerter eller rygg og nakke plager på grunn av ensformig arbeid eller stress. Når du selv tar grep om egen helse endres nervesystemet fra innsiden og musklene slapper mer effektivt og raskere av i forhold til å bli behandlet av andre.

Som første i Norge tilbyr Sol Somatics både behandlinger, kurs og utdanning i Somatics.

© 2017 Sol Somatics.

FOLLOW US

CONTACT US

+47 934 78 198
sol@solsomatics.no

Solakrossvegen 8
4050 Sola
Norway