Hva er Clinical Somatics og hvordan virker det?

Clinical Somatics (CS) er en ny og unik behandlingsform som i Norge utøves kun av Sol Somatics.  Metoden kalles også Clinical Somatic Education (CSE eller Clinical Hanna Somatics). CS en skånsom og virkningsfull nevro-muskulær manuell terapi og bevegelsesform utviklet  for å få stramme og smertefulle muskler til å slappe av.

“Somatics er en metode der terapeuten lærer klienten hva han/hun selv kan gjøre for egen helse for å redusere smerte ved hjelp av enkle, skånsomme og rolige øvelser/trening. Øvelsene er designet og utviklet for smertelindring og hjelper musklene å slappe av. Når musklene slapper av får du bedre bevegelighet og mindre smerter i kroppen din.”

CS er en lærende prosess med skånsom ”muskeltrening”. Det er også den eneste sensomotoriske metoden som lærer deg å reversere årsaken til de fleste kroniske muskelsmerter: SMA – Sensorisk Motorisk Amnesi

SMA er en tilstand av kronisk stramme muskler som utvikles ved ulykker, skader, operasjoner, repeterende bevegelser og pågående stress. Muskler lærer over tid å forbli stramme, og uansett hva du gjør – enten det er massasje, streching eller tar medikamenter – vil ikke muskulaturen slappe av over tid. Muskler som har lært å bli stramme må læres hvordan slappe av igjen.

CS går til roten av problemet; hjernen og nervesystemet og dets kontroll av muskler og bevegelse.

Hjernen kan glemme hvordan slappe av i og bevege de stramme musklene, du må derfor lære hjernen hvordan den skal ”omskolere” eller gjenlære musklene dine å gjenvinne bedre bevegelighet.

De fleste smertelindringsmetoder fokuserer på spesifikke områder eller symptombehandler f.eks skulder, hofte eller rygg. I CS benytter vi en annerledes tilnærming. Smerte i en del av kroppen er bare en liten del av et større mønster av muskulær dysfunksjon. Ettersom muskler samarbeider om koordinasjon og bevegelse, må hele kroppen være med i arbeidet med å få stramme muskler på ulike steder i kroppen til å slappe av.

Muskler responderer på stress og reagerer med å gå inn i typiske spenningsmønstre som er like hos alle mennesker, alt etter hvilken type stress kroppen er utsatt for. Dette er typiske refleksmønstre som preger kroppens forside, bakside og utside. I CS arbeider vi 3-dimensonalt, som vil si alle sidene. Vi begynner behandlingen med det mest tydelige mønsteret og arbeider alltid med den mest spente siden per gang.

Som første i Norge tilbyr Sol Somatics både behandlinger, kurs og utdanning i Somatics.

© 2017 Sol Somatics.

FOLLOW US

CONTACT US

+47 934 78 198
sol@solsomatics.no

Solakrossvegen 8
4050 Sola
Norway