Velkommen til Somatics Norge

SMART TRENING FOR KROPP & SINN
SOMATICS er en unik nevromuskulær manuellbehandling som er utviklet for smertelindring. Metoden har trygg og god forankring i nevrovitenskapen. Vi arbeider direkte med nervesystemet og hjernen og dets kontroll over muskelsystemet.

Kan Somatics hjelpe meg?

Somatics kan lindre kronisk smerte og benyttes ved funksjonelle plager som kan forbindes med blant annet hodepine, smertefulle ledd og muskler, nakke, skulder og ryggsmerter, isjas, hofte, kne, fotsmerter, traumer f.eks whiplash/nakkesleng, pusteproblemer, frozen shoulder, stressreduksjon, utbrenthet …

Frihet

Bli friere i kroppen og øk din livskvalitet med Somatics

Hva kan Somatics benyttes for?

Somatics benyttes ved kronisk smerte og ved funksjonelle
plager som kan forbindes med:

Hodepine

Hodepine

Det finnes flere typer hodepine. De mest kjente er spenningshodepine og migrene. Ofte utløses hodepine av situasjoner som skaper muskelspenninger. Eksempler på dette kan være skade, traume eller langvarig stress. I Somatics lærer du øvelser som ved å hjelpe musklene slappe av kan lindre hodepine.

Smertefulle muskler og ledd

Smertefulle muskler og ledd

Utallige personer sliter med smerter og stivhet i muskler og ledd. Noe kan være relatert til skader, traumer eller ulykker, mens det i andre tilfeller henger sammen med kronisk stramme og dysfunksjonelle muskler av ulike årsaker. I Somatics lærer du øvelser som gjør at du selv kan lindre disse plagene ved å få tilbake kontrollen og funksjonen til musklene, slik at de bedre kan slappe av.

Nakke og skulder plager

Nakke og skulder plager

Visste du at de fleste nakke- og skulderplager er et resultat av kronisk stramme muskler? Og at stramme muskler kan komprimere øvre del av ryggen og forårsake andre problemer som for eksempel Frozen Shoulder, Thoracis Outlet Syndrome og nummenhet i armer og hender? Heldigvis har Somatics øvelser som er spesielt utviklet for dette og som kan lindre plagene. I Somatics ser vi også på årsaken til problemene.

Dårlig holdning

Dårlig holdning

Visste du at dårlig holdning kan være et resultat av stramme muskler som trekker kroppen i en retning? For eksempel kan stramme bryst- og magemuskler trekke hodet og skuldre fremover og brystkassen ned mot magen. Dette kan skje ved lange dager foran datamaskinen eller ved langvarig stress. Effekten av denne holdningen kan være nakke, skulder og kjevespenninger som igjen fører til smerter. Ta kontakt for å finne ut hvordan du selv kan motvirke dette.

Ryggplager

Ryggplager

Store deler av befolkningen plages med stivhet og smerter i ryggen, noe som ofte skyldes kronisk anspente muskler relatert til langvarig stress, sitting og fysiske og emosjonelle traumer. I Somatics lærer du flere spesifikke øvelser som ved jevnlig bruk kan lindre ryggplager ved å få de stramme musklene til å slappe av. Øvelsene og behandlingen vil kunne justere muskellengden og adresserer hjernen som styrer muskler og bevegelse.

Smerter i hofter og knær

Smerter i hofter og knær

De fleste hofte- kne- og fotsmerter er et resultat av kronisk spente muskler. Stramme muskler rundt hofter og knær kan presse på leddene og forårsake slitasje og smerte, samt endre måten du går på. Endret bevege-lsesmønster kan igjen påvirke andre deler av kroppen og gi problemer med for eksempel ryggen. I en Somatics behandling vil du lære øvelser som kan få musklene til å slappe av, gi friere bevegelse og dermed lindre smertene.

Somatics for idrettsutøvere

Somatics for idrettsutøvere

Mange muskelplager innen trening og idrett har sin årsak i spente muskler formet etter aktiviteten du gjør. Stramme muskler begrenser bevegelse og gir et dårlig grunnlag for prestasjon og forebygging av skader. Ved hjelp av spesielt utviklede øvelser i Somatics kan du lære å ta tilbake muskelkontroll og mobilitet og med dette forbedre prestasjon og unngå skader.

Stressrelaterte plager

Stressrelaterte plager

Langvarig stress kan være årsaken til mange av lidelsene våre. Forskning viser at stress kan føre til stramme, vonde muskler, fatigue, angst, depresjon, konsentrasjonsvansker, autoimmu-ne sykdommer, søvnproblemer, fordøyelses-plager osv. Stress er et overlevelsesinstinkt – det betyr at den tenkende og bevisste delen av hjernen vår slås ut, mens følelser, hormoner og instinkter overtar styringen for kroppen. Somatics kan hjelpe deg å ta tilbake kontrollen og medvirke til å lindre disse plagene

Mer frihet i kroppen?

Mer frihet i kroppen?

Visste du at kronisk stive og vonde muskler begrenser vår evne til å bevege oss fritt? Med begrenset bevegelse mister vi friheten til å gjøre ting vi liker å gjøre. Kom og lær Somatics – smart trening for kropp og sinn, og ta tilbake kontroll over kroppens muskler og bevegelse. Det er bare gjennom vårt eget nervesystem at vi kan ta gjøre dette. Somatics er en lærende prosess der du er den som tar styringen. Det finnes ingen som kan gjøre oss hele, men vi kan lære hvordan hjelpe oss selv.

BEHANDLING

Gjennom et behandlingsforløp lærer du hva du selv kan gjøre for å lindre smerter og stivhet i muskulaturen.

Kurs internasjonalt

Teacher Training Level 1 i Gentle Somatic Yoga (GSY)

Ønsker du å tilføre noe helt unikt til din Yoga praksis eller annen somatisk trening? 

Vil du tilby GSY øvelser for kunder som kommer til massasje eller fyisoterapi?

Ønsker du å bli mer bevegelig og lære hvordan fjerne egne spenninger og smerter?

Da anbefales GSY teacher training Level 1.

Sol Brandt (Norge) og Tara Sellars (England) er lærerteamet til James Knight (USA)

Sol og Tara har hver sine spesialiteter med lang erfaring som lærere fra ulike Somatiske treningsformer innen Yoga og Somatics. Begge er lidenskapelig opptatt av å spre GSY i verden.
 

Somatics WORKSHOPS

Kursene er for deg som har lyst å lære mer om hvordan holde deg fri fra smerte og stivhet. Her går vi gjennom øvelser for hele kroppen. Vi gjør Somatics basisprogram og kjører mer spesifikke tema for rygg, skuldre, nakke, hofter og bein.

Learn Somatics Instruktørutdanning (1-årig)

En helhetlig og smart trening for kropp og sinn

Ønsker du å se og lære de viktigste basisøvelsene for generell smertelindring?
Besøk min YouTube kanal Sol Somatics.

Her vil du få veiledning i hvordan utføre hver bevegelse.

+47 934 78 198

sol@solsomatics.no

Solakrossvegen 8
4050 Sola
Norway

Kontakt Sol Somatics

Takk for din interesse i Somatics. Har du spørsmål om behandling, kurs eller utdanning i Somatics vennligst ta kontakt.

Som første i Norge tilbyr Sol Somatics både behandlinger, kurs og utdanning i Somatics.

© 2017 Sol Somatics.

FOLLOW US

CONTACT US

+47 934 78 198
sol@solsomatics.no

Solakrossvegen 8
4050 Sola
Norway