Arch and curl

Adresserer hele baksiden/forsiden av kroppen. Lærer hjernen å ta krontroll over ryggen og magen og bidrar til at sidene samarbeider om bevegelsene.

Hensikten er å føle både nedre, midtre og øvre del av ryggen samt hele forsiden gjennom øvelsen. Det er viktig at det er balanse mellom de to sidene som holder oss oppreist. Har du stor svai i ryggen vil magen din nemlig stikke seg frem da magen alltid følger kurven til ryggen. I slike tilfeller nytter det ikke å styrke magen. Her må i stedet ryggen lære å slappe av slik at den kan rette seg opp og. Effekten kan være en flatere mage. Fremfor å styrke magen og trene den stram, få heller ryggen til å slippe spenningene. En for stram mage kan dessverre bidra til høyt blodtrykk og forstoppelse, gi derfor ryggen en sjanse til å slappe av med noen enkle øvelser.

Ligg på ryggen med hendene under hodet

Arch and curl 2

Pust inn og svai korsryggen din forsiktig (vipper bekkenet ned mot helene) – hold albuene og hodet i bakken

 

Pust ut, press ryggen sakte ned mot bakken før du samler albuene foran og løfter hodet og albuene litt opp fra gulvet. Vær bevisst at ryggen ligger godt nede i gulvet nå.
Gå kun så høyt opp som det føles komfortabelt å gå
Pust inn og frigi spenningen i magen i det du sakte går ned mot bakken igjen. Pass på at ryggen enda ligger nedi gulvet.

 

Arch and Curl 1